Contactlenzen

Hallo, mijn naam is Stan en ik wil jullie van harte welkom heten op mijn blog! Op deze plek zal ik jullie van alles gaan vertellen over welzijn en gezondheid. Gezond en wel willen zijn is iets van alle tijden, maar ik merk de laatste tijd dat er steeds meer over gezegd en geschreven wordt. Hier komt niet altijd een eensluidend beeld uit naar voren, vandaar dat ik dit blog ben begonnen. Hier zal ik voor jullie de zin van de onzin proberen te scheiden en jullie op de hoogte houden van wat voor mij werkt op het gebied van bijvoorbeeld bewegen en voeding. Veel leesplezier!

Contactlenzen

26 juni 2017
 Categorie├źn: Optiekers, Blog


Ziet u niet meer helemaal scherp? Dan is het wellicht een goed idee om uw ogen te laten testen. 

Ogen controleren

Uw ogen kunt u gewoon bij de opticien laten controleren. De opticien is hier speciaal voor opgeleid/ U hoeft hiervoor niet meer naar de oogarts. Mocht de opticien iets zien wat hij of zij niet helemaal vertrouwt, dan zal hij of zij u doorverwijzen naar de oogarts.

Bril of lenzen

Als uw ogen een afwijking hebben, moet u kiezen of u contactlenzen of een bril wilt dragen. Brillen zijn er tegenwoordig in heel veel kleuren en maten. Ook contactlenzen zijn er in veel soorten. Veel mensen kiezen voor lenzen, omdat deze niet zichtbaar zijn. Ook zijn lenzen vaak makkelijk, ze slaan bijvoorbeeld niet aan als u van een koude in een warme ruimte komt. Ook zijn deze handiger als het buiten slecht weer is, bij regen komen er bijvoorbeeld geen druppels op. 

Soorten contactlenzen

Er zijn diverse soorten contactlenzen. Er zijn bijvoorbeeld harde, zachte en nachtlenzen. Harde lenzen zijn kleine lenzen waar je heel lang mee kunt doen. Deze worden vaak met een zuigertje uit het oog gehaald. Zachte, zuurstof doorlatende lenzen zijn groter. U kunt deze met u vinger inzetten en ook het uithalen van de lenzen gaat gewoon met de hand. Deze lenzen gaan minder lang mee dan harde lenzen. Er zijn zachte lenzen waar u maar een dag mee kunt doen (daglenzen), ook zijn er maandlenzen waar u een maand mee kunt doen en met andere lenzen kunt u een half jaar doen. Tevens zijn er nog nachtlenzen. Deze lenzen doet u 's nachts in. Tijdens het slapen maken deze lenzen de bolling van uw oog weer optimaal. Op deze manier kunt u overdag gewoon zonder behulp van lenzen of bril kijken. 

Wennen

Als u voor het eerst lenzen krijgt, moet uw oog daar wel aan wennen. U kunt uw lenzen niet gelijk de hele dag inhouden, dit moet u opbouwen. Ook het in- en uitzetten is iets wat niet gelijk snel zal lukken. Dit kost in het begin wat meer tijd, maar u zult merken dat het steeds sneller gaat en binnen de kortste keren, kost het u maar een minuut tijd.

Onderhoud

Het is belangrijk dat u uw lenzen goed schoon maakt. Er is speciale lenzenvloeistof verkrijgbaar. Als u uw lenzen niet goed schoon maakt, heeft u kans op ontstoken ogen. Dus het is wel erg belangrijk dat dit goed gebeurt. Neem de tijd om uit te zoeken wat de juiste lenzen voor u zijn. Daarna kunt u volop genieten en goed zien met deze fijne contactlenzen. Veel kijkplezier!

Tip: Saton Optiek in Amsterdam heeft een gevarieerd aanbod aan contactlenzen, multifocale contactlenzen en glazen!