Sportmassage apparatuur is onmisbaar voor sporters!

Hallo, mijn naam is Stan en ik wil jullie van harte welkom heten op mijn blog! Op deze plek zal ik jullie van alles gaan vertellen over welzijn en gezondheid. Gezond en wel willen zijn is iets van alle tijden, maar ik merk de laatste tijd dat er steeds meer over gezegd en geschreven wordt. Hier komt niet altijd een eensluidend beeld uit naar voren, vandaar dat ik dit blog ben begonnen. Hier zal ik voor jullie de zin van de onzin proberen te scheiden en jullie op de hoogte houden van wat voor mij werkt op het gebied van bijvoorbeeld bewegen en voeding. Veel leesplezier!

Sportmassage apparatuur is onmisbaar voor sporters!

11 maart 2022
 Categorie├źn: Gezondheid & medisch, Blog


Een regelmatige sportmassage is iets dat veel sporters niet kunnen missen. Na het sporten is het belangrijk om spieren weer zacht en soepel te krijgen. Dit is belangrijk, omdat je dan vaker en intensiever kan sporten. Je kan een massage zien als een middagdutje. Wanneer je dat in de middag doet, heb je in de avond weer veel energie. Bij een sportmassage is dat hetzelfde.

Wanneer je al je spieren goed getraind hebt en ze uitgeput zijn, dan worden ze weer opgeladen na een massage. Zo'n massage is volledige rust voor je spieren. Ook herstel je zo sneller van dingen als blessures en spierpijn. Vooral voor fanatieke sporters is een sportmassage ideaal.

De werking van sportmassage
Een sportmassage is dus belangrijk voor het snelle herstel van je spieren, of eigenlijk om je spieren even volledig tot rust te laten komen. Het grootste doel is dan ook om de bloedsomloop in je lichaam te verbeteren. Als je bloedsomloop goed door je lichaam stroomt voorkom je blessures. Dit zorgt ervoor dat de sporter iedere dag honderd procent kan geven, zonder daar last van te krijgen.

Masseurs gebruiken diepe weefsel- en triggerpoint-technieken, het is dus niet zomaar een massage. Door gebruik te maken van die technieken verdwijnt de spanning in de spieren en verbetert de bloedsomloop. Zo wordt ook het bewegingsbereik optimaal versterkt.

Jezelf een sportmassage geven
Je zou denken dat het lastig is om jezelf een sportmassage kan geven, maar dat is niet waar. Er zijn veel sportmassage apparaten die je hier mogelijkheden in geven. De apparaten die hiervoor gemaakt zijn, bestaan focussen zich vooral op bepaalde drukpunten in je lichaam om de spanning te verminderen.

Sportmassage apparatuur, bijvoorbeeld van North Sea Health Care B.V., is er in verschillende vormen en maten. Een voorbeeld hiervan is de massage gun. Dit is eigenlijk een langwerpig voorwerp met verschillende opzetstukjes. De temperatuur van het apparaat is in te stellen, waardoor je een fijne massage aan je spieren kan geven.

Jezelf voorbereiden op een sportmassage
Naast het feit dat je massages en sportmassage apparatuur hebt, heb je zelf natuurlijk veel invloed op je gezondheid en je bloedsomloop. Zo zijn er een aantal dingen die je kan doen om de bloedsomloop gezond te houden. Het eerste is veel water drinken, zo neemt je lichaam bepaalde voedingstoffen beter op. Genoeg eten is daarom ook een goed punt, je lichaam heeft goede voedingstoffen nodig om optimaal te presteren. En niet te vergeten, probeer alcohol en drugs zoveel mogelijk te vermijden als je fanatiek sport!